Drejtori Asani flet për Sfidat e e hekurudhës së Maqedonisë
Drejtori Asani flet për Sfidat e e hekurudhës së Maqedonisë
Posted on 29.Jun.2017
NP Hekurudhat e Maqedonisë-Infrastruktura dënojnë grevën, Qeveria e re Reformatore ta liberalizojë tregun
Ndërmarja Publike Hekurudhat e Maqedonisë- Infrastruktura ashpër dënon grevën e makinistëve në Hekurudhat e Maqedonisë- Transport.
Posted on 06.Jun.2017
Kujdes, vjedhjet e shpeshtuara, rrezikojnë sigurinë dhe funksionimin normal të trafikut hekurudhor
Ndërmarrja Publike Hekurudhat e Maqedonisë- Infrastruktura Shkup, ju informon se për shkak të vjedhjeve të shpeshtuara të pjesëve të rëndësishme të sistemit për siguri dhe sinjalizimit në vend kalimet rrugore është rrezikuar funksionimi normal i trafikut hekurudhor.
Posted on 13.Apr.2017
Asani merr pjesë në kuvendin e organizatës evropiane të kompanive hekurudhore
Drejtori i Ndërmarrjes Publike Hekurudhat e Maqedonisë-Infrstruktura, Irfan Asani po merrë pjesë në kuvendin e përgjithshëm të organizatës evropiane të kompanive hekurudhore infrastrukturore i  cili mbahet prej datës 8-të deri me 10-të shkurt në Bruksel.
Posted on 09.Feb.2017
Treni të niset në Shqipëri e të mbaron në Bullgari, Aasani: “Qeveria e re duhet t’ia mendojë fondet”
Projekti për ndërtimin e hekurudhës që do të lidhë tre shtetet Bulgarinë, Maqedoninë dhe Shqipërinë po shkon drejt finalizimit.
Posted on 04.Feb.2017
E diela me ne vjen ndryshe me Irfan Asanin (Video)
Emisioni `E diela me ne.." në Tv Koha emisionin e rradhës e ka realizuar me drejtorin e Ndërmarjes publike Hekurudhat e Maqedonisë Infrastruktura Irfan Asani.
Posted on 01.Feb.2017
Në vitin 2020 Maqedonia dhe Bullgaria lidhen përmes linjës hekurudhore
Lidhja hekurudhore, përcaktimi i pikave lidhëse në trafikun hekurudhor mes Maqedonisë dhe Bullgarisë, intensifikimi i bashkëpunimit, shkëmbimi i përvojave dhe këmbimi i ekipeve të ekspertëve ishin disa nga temat për të cilat diskutuan drejtori i ndërmarrjes Publike Hekurudhat e Maqedonisë Infrastruktura Irfan Asani dhe drejtori i kompanisë hekurudhore infrastrukturore të Bullgarisë Milço Lambrev
Posted on 03.Jun.2016
Shpallet konkursi parakualifikues për ndërtimin e fazës së dytë të linjës hekurudhore Belakovcë-Kriva Pallankë
Në veb faqen e Bankës Evropiane për Rindërtim dhe Zhvillm (BERZH ) www.ebrd.com/work-wth-us/procurement/p- pn.....html është publikuar ftesa parakualifikuese për ndërtimin e Koridorit hekurudhor 8 për fazën e dytë e cila fillon nga Belakovca deri në Kriva Pallankë, ndërsa kompanitë e interesuara vendore dhe ndërkombëtare mund të konkurojnë deri me datë 07.07.2016.
Posted on 25.May.2016
Merko: Asani po bën punë tëmadhe për Korridoret 10-ë dhe 8-të
Një delegacion i Bashkimit Demokratik për Integrim (BDI) i kryesuar nga zëvendësministri Nimetulla Halimi dhe deputetët Ramiz Merko dhe Musa Ibrahimi, vizituan ndërmarrjen Publike Hekurudhat e Maqedonisë-Infrastruktura.
Posted on 16.Dec.2015
Asani me mandat të ri në katër vjeçar në Hekurushat e Maqedonisë Infrastruktura
Në mbledhjen e fundit të bordit drejtues të ndërmarrjes Publike Hekurudhat e Maqedonisë- Infrastruktura, Ifan Asani morri besimin që edhe për katër vitet e ardhëshme të jetë neë krye të kësaj ndërmarrje publike.
Posted on 28.Nov.2015
Asani: Kemi riparuar 55 kilometra rrjet hekurudhorë në Korridorin 10
Katër vitet e fundit kemi riparuar 55 kilometra të rrjetit hekurudhor në Korridorin 10 duke përfshirë edhe disa të ashtuquajtura “pika të zeza” në Lisiçe, Draçevë, Kadina Rekë, Milladinovcë, Romanovce, Demir Kapi, Gjorçe Petrov, Jegunocë, Tetovë, Gostivar, por edhe pjesë të rrjetit prej Manastiri deri në Veles.
Posted on 16.Nov.2015
Hekurudhat e Maqedonisë me përvoja japoneze do të zhvillojnë infrastrukturën hekurudhore në vend
Drejtori i përgjithshëm i ndërmarrjes publike Hekurudhat e Maqedonisë Infrastruktura Irfan Asani i shoqëruarnga bashkëpunëtorët e tij dhe nga ambasadori i Maqedonisë në Japoni, Аndriana Cvetkoviç, për herë të parë në historinë e hekurudhave të Maqedonisë realizuan vizitë në kompaninë hekurudhore East Japan Railway Company e cila është një ndër kompanitë më të mëdha hekurudhore në Japoni.
Posted on 12.Nov.2015
HM-Infrastruktura, pjesë e konferencës për siguri në trafikun hekurudhor
Drejtori i përgjithshëm i Hekurudhave të Maqedonisë Infrastruktura, Irfan Asani merr pjesë në konferencën ndërkombëtare për siguri në trafikut hekurudhorë e cila mbahet në qytetin e Salcburgut të Austrisë.
Posted on 15.Sep.2015
Stacionet hekurudhore në Maqedoni me standarde evropiane
Infrastruktura hekurudhore në Maqedoni, në vitet e fundit ndodhet në një cikël të madh investimesh i cili përfshin rikonstruimin dhe modernizimin e Koridorit 10 nga Tabanoci deri në Gjevgjeli dhe ndërtimin e pjesës të pa ndërtuar të Koridorit 8 në drejtim të Shqipërisë dhe Bullgarisë.
Posted on 13.Aug.2015
Normalizohet trafiku hekurudhor Shkup-Tetovë-Kërçovë
Për shkak të rreshjeve të shiut dhe vërrshimet të cilat e kapluan rajonin e Tetovës në pjesën e lumit Shkumbim trafiku hekurudhor Shkup- Tetovë-Kërçovë është realizur me vështirësi.
Posted on 07.Aug.2015
25 shqiptarë marrin vendime pune në Hekurudhat e Maqedonisë Infrastruktura
Nëntë prilli dita e cila në Maqedoni shënohet si ditë e hekurudhave për mbi 25 të punësuar shqiptarë do të mbetet në kujtim gjatë gjithë jetës së tyre sepse kanë zgjidhur problemin e tyre me punësimin, përkatësisht morrën vendimet e tyre të punës në Ndërmarrjen Publike Hekurudhat e Maqedonisë .
Posted on 09.Apr.2015
Asani: Me punë të palodhshme problemet në hekurudha i takojnë historisë
Drejtori i Hekurudhave të Maqedonisë Infrastruktura, Irfan Asani mysafir në emisionin e mëngjesit “Zgjohu me ne” në Radio televizionin e Maqedonisë programi në gjuhën shqipe. Asani në kuadër të këtij emisioni ka folur për projektet e rëndësishme të kompanisë të cilën ai drejton.
Posted on 13.Jan.2015
Fjalimi i drejtorit të Hekurudhave të Maqedonisë Infrastruktura Irfan Asani
Posted on 05.Dec.2014
Firmoset marrëveshja me BERZH-in: 305 milion euro investime në infrastrukturën hekurudhore dhe rrugore
Me kredinë e siguruar nga BERZH-i për tetë deri në nëntë muaj duhet të fillojë ndërtimi në Beljakovcë ­Kriva Pallankë, aksi i dytë i lidhjes hekurudhore midis Maqedonisë dhe Bullgarisë me Korridorit 8.
Posted on 05.Dec.2014
Drejtori i Hekurudhave të Maqedonisë Infrastruktura, Irfan Asani merr pjesë në Asamblenë e përgjithshme të Rrjetit Evropian Hekurudhorë
Drejtori i Hekurudhave të Maqedonisë Infrastruktura, Irfan Asani merr pjesë në Asamblenë e përgjithshme të Rrjetit Evropian Hekurudhorë i cili mbahet në Vienë të Austrisë
Posted on 03.Dec.2014
Zhvillimi i korridoreve hekurudhore të Europës dhe Ballkanit, prioritet i shteteve ballkanike
Zhvillimi i korridoreve hekurudhore të Europës dhe Ballkanit është faktor i rëndësishëm për intensfikimin e bashkëpunimit mes shteteve ballkanike në sektorin hekurudhor.
Posted on 27.Nov.2014
Zhvillimi i korridoreve hekurudhore të Europës dhe Ballkanit”
Posted on 26.Nov.2014
Lidhja hekurudhore mes Maqedonisë dhe Shqipërisë, prioritet i dy shteteve
Memorandumi parashikon të dy kompanitë së bashku të koordinohen për pjesëmarrje më të shpejtë dhe të përbashkët para fondeve ndërkombëtare për ndërtimin e korridorit 8, më saktë lidhjen e Detit të Zi me atë Adriatik me infrastrukturën hekurudhore
Posted on 07.Nov.2014
Asani: Maqedonia është udhëkryq i dy korridoreve panevropiane 8 dhe 10
Posted on 31.Oct.2014
140-të vjetori i Hekurudhave të Maqedonisë rumbullaksohet me hapësira të reja
Ndërmarrja Publike Hekurudhat e Maqedonisë- Infrastruktura pas më tepër se 30-të vite do të kenë hapësira të reja.
Posted on 22.Oct.2014
Alizoti-Asani: Lidhja hekurudhore mes Maqedonisë dhe Shqiperisë, prioritet i dy shteteve
Ndërtimi i Koridorit 8 në pjesën hekurudhore Kërçovë-Lin është prioritet i Qeverisë së Shqipërisë dhe Maqedonisë. Kështu deklaruan drejtorët e dy ndërmarrjeve hekurudhore Genci Alizoti dhe Irfan Asani pas realizimit të takimit mes tyre në Durrës.
Posted on 18.Oct.2014
Hekurudhat japoneze model për zhvillimin e hekurudhave të Maqedonisë
Vizita e konzulit të nderit të Maqedonisë në Japoni Matsatake Matsuda në NP Hekurudhat e Maqedonisë-Infrastruktura paraqet fillim i realizimit të nismës për bashkëpunim në mes hekurudhave të dy shteteve.
Posted on 16.Oct.2014
Fjalimi i drejtorit të NP.Hekurudhat e Maqedonisë-Infrastruktura-Shkup Irfan Asani në konferencën ndërkombëtare për dërgesa të posaçme
Pjesmarësit e konferencës njëherit edhe anëtare të grupit punues 502 të UIC-së kanë analizuar gjendjen e transoportit të mallrave të posaçm të cilëtr nga madhësia e tyre tejkalojnë standardet të parashikuara me rregullat e transportit hekurudhor.
Posted on 15.Oct.2014
Konferencë ndërkombëtare për dërgesa të posaçme në trafikun hekurudhor
Maqedonia ishte nikoqire e konfrencës për transport të mallrave të posaçme e cila organizohet nga u nioni ndërkombëtar hekurudhor (UIC)
Posted on 15.Oct.2014
Asani: Nënshkruhet marrëveshja për përpunimin e projektit për hekurudhën Kërçovë - Lin
Nënshkruhet marrëveshja me konzorciumin e kompanisë spanjolle "Tipsa" dhe atë franceze "Lui Berzhe" për projektin e zabtuar dhe dizajnin për ndërtimin e hekurudhës Kërçovë - Lin, në kufirin me Shqipërinë, pjesë e Korridorit 8, informoi drejtori i HM Infrastruktura, Irfan Asani
Posted on 14.Oct.2014
Rritet siguria në kalimet rrugore industriale
Hekurudhat e Maqedonisë, qyteti i Shkupit dhe komuna e Kisella Vodës kanë ndërmarrë aktivitete për rritjen e sigurisë në trafik në kalimin rrugor industrial tek kompania e çimentos Titan-Usje, kalim ky i cili kalon nëpërjet rrugës kryesore dhe lidh shumë vendbanime.
Posted on 14.Oct.2014
Stacioni hekurudhor në Shkup deri në muajin maj me pamje të re
Stacioni hekurudhor në Shkup më së voni deri në muajin maj të viti 2015 do të marrë pamje të re.
Posted on 14.Oct.2014
Asani: Ndërtimi i hekurudhës në Koridorin 8-të është i rëndësishëm për ekonominë
Asani theksoi sde ndërtimi po shkon sipas dinamikës së planifikuar, ndërsa aktivitetet ndërtimotre pritet të përfundojnë në muajin shtator të vitit 2017.
Posted on 07.Oct.2014
Asani në panairin e hekurudhave në Berlin
Drejtori i përgjithshëm i ndërmarjes publike Hekurudhat e Maqedonisë- Infrastruktura, Irfan Asani merr pjesë në panairin ndërkombëtar në fushën e teknologjisë hekurudhore InnoTrans 2014 i cili mbahet në Berlin nga data 23 deri me 26 shtator.
Posted on 23.Sep.2014
Nëpër hekurudha sikur në shëtitore
Ne ende kemi kujtime të freskëta nga aksidenti i fundit kur një tren e goditi një autobus të plotë që u përpoq në mënyrë të paligjshme ti shmangej rampës së së ulur në kalimin hekurudhor në fshatin Saramzalino të komunës së Shtipit, ku ishin të lënduar 32 persona.
Posted on 05.Jun.2014
Demant
Me rastin e tekstit të botuar në faqen e internetit Inbox7.mk, dhe të titulluar "Vendi i tragjedisë së madhe - pa sinjalizim " me 16.05.2014
Posted on 22.May.2014
Solemnitet – rekonstruimi i Koridorit 8
Ndërtimi i Koridorit 8 hekurudhor në pjesën nga Kumanova drejt kufirit me Republikën e Bulgarisë – pjesa lindore, fillon me 2 Mars 2014.
Posted on 26.Feb.2014
Nënshkruhet marrëveshka për rikonstruimin e hekurudhës nga Nogaevci deri në Negotinë
për një vit duhet të përfundojë rikonstruimi i hekurudhës nga Nogaevci deri në Negotinë, e cila është pjesë e Korridorit 10. Me këtë do të rrumbullakësohet
Posted on 18.Jul.2013
Memorandum bashkëpunimi midis H.M-Insfrastruktura dhe H. Greke
Hekurudhat e Maqedonisë - Infrastruktura dhe Hekurudhat greke do të intensifikojnë bashkëpunimin, së shpejti do të nënshkruhet memorandum për bashkëpunim.
Posted on 18.Jul.2013
Vizita e kantierit Miravci – Smokvica
Vizita e kantierit Miravci – Smokvica Vizita është realizuar me datë 09.04.2013, me rastin e ditës së festimit të 140 vjetorit nga themelimi i Hekurudhave të Ma
Posted on 02.May.2013
HISTORIKU I HEKURUDHAVE TË MAQEDONISË
Në kohën e Perandorisë Osmane në shekullin XIX, rrugët në Maqedoni nëpërmjet të cilave kanë kaluar karavanet ishin në gjendje shumë të keqe, duke e bërë udhëtim
Posted on 17.Apr.2013
NJOFTIM
Zyrtarisht fillon cikli i investimeve për modernizimin e rrjetit së infrastukturës hekurudhore në Republikën e Maqedonisë në mënyrë që të ritet shpejtësia e lë
Posted on 22.Nov.2012
Demant
Demant
Posted on 19.Oct.2012
NDËRTIMI I KORIDORIT 8 BËHET REALITET
Publikimi i tenderit parakualifikues për rindërtimin e pjesës së hekurudhës ndërmjet Kumanovës - Beljakovce me gjatësi 31 km është fillimi zyrtar për...
Posted on 31.Aug.2012
Vendimi i Bordit të Infrastrukturës i NPH
Bordi i Infrastruktures i Ndërmarjes Publike të Hekurudhave NPH mori vendim me të cilën programi për organizimin e pushimeve të përkohshme..
Posted on 09.Jul.2012
NJOFTIM
Për shkak të numrit të reduktuar të udhëtarëve në periudhën verore, Transporti Hekurudhor SHA-Shkup do të zvogëlojë numrin e trenave
Posted on 09.Jul.2012
Efikasiteti Energjetik
Hekurudhat e Maqedonisë-Infrastruktura në bashkëpunim me EBRD-në, vitin e kaluar nisën..
Posted on 14.Jun.2012
Trenat nuk do të ndalen nesër, punëtorët i morën rrogat
Drejtori i Infrastrukturës ka propozuar masa për zgjidhje afatgjate të problemeve financiare, të cilat ende do të diskutohen në qeveri.
Posted on 12.Jun.2012
„ PASTRIM GJENERAL “ NË STACIONIN HEKURUDHOR TË SHKUPIT
Stacioni hekurudhor në Shkup, i cili u lëshua në përdorim para saktësisht 31 viteve, në atë kohë përfaqësonte qendrën më moderne të trafikut
Posted on 07.Jun.2012
LAJMËRIM
Sot, më datë 09.03.2012, punonjësve të NP Hekurudhat e Maqedonisë-Infrastruktura
Posted on 09.Mar.2012
Sindikatat e ‘Hekurudhave Maqedonase–Infrastruktura’, anulon grevën
Nuk ka grevë për të punësuarit në “Hekurudhat Maqedonase– Infrastruktura”. Punëtorët, pas takimit të djeshëm me drejtorin e tyre Irfan Hasani vendosën që grevën
Posted on 09.Mar.2012
INFO
Informata mbi çmimin e biletave hekurudhore mund të merret në:
e-mail: mztransportad@mt.net.mk
Telefon: 2449-212
PARTNERËT
EUROFIMA
RNE
UIC
CER
SERG