Ограничување на сообраќајот поради штрајк на грчките железници

Железничкото поврзување и определување на спојните точки меѓу Македонија и Бугарија, интензивирање на соработкаката на железничките компании, како и размена на искуства и размена на експертски тимови беа само дел од темите за кои разговараа директорот на ЈП Македонски Железници Инфраструктура, Ирфан Асани со директорот на бугарската национална железничка инфраструктурна компанија Милчо Ламбрев, на средбата која се одржа во Скопје.

На веб страната на ЕБРД www.ebrd.com/work-with-us/procurement/p- pn.....html објавена е поканата за предквалификација за изградба на железничкиот коридор 8 – фаза 2 од Бељаковци до Крива Паланка која ке трае до 07.07.2016 година.

На последната седница на управниод одбор на Јавното претпријатие Македонски Железници-Инфраструктура, Ирфан Асани ја доби довербата да биде директор и во наредните четири години.

Во деновите што следуваат, ЈП Македонски Железници Инфраструктура управувано од “дечкото” Ирфан Асани ќе му врачи благодарница “за посебна заслуга ”, на експертот по железничкиот систем Бранко Героски,

Последниве четири години имаме реконструирано повеќе од 55 километри пруга на Коридорот 10, како и повеќе од 30¬40 црни точки кај Лисиче, Драчево, Кадина Река, Миладиновци, Романовце, Демир Капија, Ѓорче Петров, Јегуновце..., помеѓу Тетово и Гостивар, па и од Битола до Велес

ИНФО
Информации за цената на железничките карти може да се добие на адреса:
е-маил: mztransportad@mt.net.mk
Телефон: 2449-212
ПАРТНЕРИ
EUROFIMA
RNE
UIC
CER
SERG